solucan virüsü zararları Sırları

Bu solucanlar, sisteminizdeki dosyaları şifreleyecek ve ekseriya kurtulmalık yazılımı tecavüzlarının esas unsuru olacaklardır.

Yapmacık zeka teknolojisi tüm hızıyla gelişmeye devam ediyor. Hepimiz bile bu alandaki haberleri hareketsiz nazar boncuğu inceliyoruz.

Elan sonrasında solucanlar elektronik posta iletileri, ağlar veya emekletim sistemi asayiş açıkları üzerinden çoklukla sorunun sebebi anlaşılmadan ilgili sistemleri doldurarak otomatik olarak yayılır. Solucanlar bilgisayarlara her dem beis vermez, fakat sıklıkla bilgisayar ve ağ performansı ile istikrar sorunlarına illet olabilir.

Tanılamamadığınız kişilerden mevrut mailleri heveslimayın ve ne sorune yaradığını bilmediğiniz dosyaları bilgisayarınızda çalıştırmayın.

şayet elektronik beyinınızda bir virüs olduğundan şüphe ediyorsanız onu ayıklamak ciğerin ilk etapta bir antivirüs mukayyetmından payanda almanız gerekecek. Temelı virüsler usludır ve antivirüs yazılı sınavmlarını fasıl dışı bırakır.

Elk Cloner adlı bir izlence laboratuvar evet da elektronik beyin dışında üretilmiş olup ilk elektronik beyin virüsü olarak teşhismlanmıştır. Rich Skrenta aracılığıyla 1982 yılında yazılan virüs Apple DOS 3.3 çalışmaletim sistemine bulaşıp disketler yoluyla serilitır.

Solucanlar; alelumum elektronik posta kaynağı gayrimuayyen programlar, toplu tartışma siteleri, korsan baziçe DVD'leri ve CD'leri üzere çeşitli yollarla bilgisayarlara bulaşan zararlı nominalmlardır.

Casus yazılı sınavm olabileceğinden şüphelendiğiniz bir pencereyi kapatmak midein asla "Ikrar Et" veya "Tamam"ı tıklatmayın. Bunun alegori, bir pencereyi kapatmak için pencerenin köşesindeki kırmızı "x" emekaretine tıklayın yahut klavyenizden Ast + F4 tuşlarına basın.

Ligats ve Ilomo olarak da bilindik Clampi, kullanıcıların çevrimiçi bankacıalüvyona iktiran oku yahut çevrimiçi bir satın derç sorunlemi karınin kredi sütsüzı bilgilerini duhul kadar finansal bir işlem eylemek için oturum heveslimasını bekler.

Spam e-postalar, mesajlar veya bilmediğiniz web sitelerindeki doğrulanmamış angajmanlara asla tıklamayın.

Trojan-FakeAV programları, antivirüs mukayyetmının etkinliğini taklit eder. Bu programlar, bildirdikleri tehditler var olmadığı hâlde tehditlerin idraklanması ve kaldırılması hakkındalığında kullanıcıdan dünyalık sızdıracak şekilde mutasavvertır.

Kıygın olursanız iş hizmetten geçene derece durumun ayrımına da varamayabilirsiniz. Bir Truva atı zararlı mukayyetmının cihazınızın güvenliğini ihlal etmiş olabileceğinden şüpheleniyorsanız zirdaki belirtilere özen etmelisiniz:

Bu tür Truva atları en basit ve bundan sonra modası geçmiş Truva atlarıdır. Yaptıkları yek şey FTP transferleri sinein kullanılan 21. portu boşaltmak ve herkesin elektronik beyinınıza rabıtalanabilmesine imkân tanılamamaktır. Bu türün yeni versiyonları yalnızca mütecavizın sisteminize yetişmesinı sağlayıcı parola korumalı gestaltdadırlar.

Gâh elektronik beyin korsanları virüs bulaşmış USB bellekleri veya diskleri insanoğluın çkırmızıışma alanlarında yahut kafe kabil halka bariz yerlerde buzakır. USB'lerini kesif kesif paylaşan kişiler, virüslü bir bilgisayardan virüs bulaşmamış bir bilgisayara dosya aktarımı yapabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *